Nieuwsbericht

Crashcourse geboortezorg voor gemeenten op kick off Kansrijke Start

Op 22 maart 2019 geplaatst door

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Nog teveel kinderen hebben geen goede start. Het goed kunnen bereiken en beter begeleiden van kwetsbare gezinnen is daarom een belangrijke ambitie uit het actieprogramma Kansrijke Start. Lokale coalities waarin partijen uit het medische én het sociale domein met elkaar samenwerken vormen daarbij een belangrijke basis.

Op 11 april a.s. organiseert VWS een kick-off bijeenkomst voor alle GIDS-gemeenten die zich hebben aangemeld voor het landelijk stimuleringsprogramma van Kansrijke Start om lokale of regionale coalities te gaan vormen. Deze lokale coalities moeten ketenafspraken gaan maken tussen alle organisaties die een rol spelen rondom de geboorte en de eerste levensjaren van kinderen. Deze coalities moeten dus, naast de gemeente, gevormd worden met de belangrijkste lokale betrokken professionals (wijkteammedewerkers, huisartsen, verloskundigen, kraamzorg, kinderartsen en gynaecologen) rondom het jonge kind. Gemeenten moeten zelf aan de slag gaan met het bouwen van deze lokale coalities, zie ook eerdere berichtgeving van het CPZ hierover. https://www.kennisnetgeboortezorg.nl/nieuws/218-impuls-kansrijke-start-voor-gids-gemeenten

Tijdens deze kickoff zal worden ingegaan op vragen als ‘hoe ziet een lokale coalitie eruit’, ‘wat houdt het stimuleringsprogramma Kansrijke Start in’ en ‘hoe kan het stimuleringsprogramma u helpen bij het komen tot een goede aanpak rondom de eerste 1000 dagen van kinderen’. Het CPZ gaat tijdens deze bijeenkomst een workshop organiseren voor gemeenten waarin wordt uitgelegd hoe de geboortezorg er uit ziet, wat verloskundige samenwerkingsverbanden zijn, hoe ze er uit zien en waar ze mee bezig zijn. Zodat de gemeenten beter voorbereidt de uitgestoken hand kunnen bieden richting de geboortezorg om te komen tot deze lokale coalities.

Meer informatie over de startbijeenkomst Kansrijke Start.

Trefwoorden: Kansrijke start
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten