Nieuwsbericht

Help mee aan het verbeteren van het stoppen met roken beleid

Op 22 februari 2019 geplaatst door

Heb je de vragenlijst over stoppen met roken begeleiding binnen VSV’s al ingevuld? Dank, daar is de Taskforce Rookvrije Start heel blij mee! Ben je er nog niet aan toegekomen om de vragenlijst in te vullen? Lees dan nog even verder.

Waarom deze vragenlijst?

Het doel van de Taskforce Rookvrije Start is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. Geboortezorgprofessionals kunnen ouders hierbij begeleiden. De in 2017 verschenen richtlijn ‘Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning bij zwangere vrouwen’ geeft daarvoor handvatten. Met behulp van een online vragenlijst willen we onderzoeken hoe de professionals (aanstaande) ouders momenteel begeleiden en of er een stoppen met roken beleid is binnen VSV’s. Ben je voorzitter van een VSV of een geboortezorgprofessional die met (aanstaande) ouders werkt én verbonden is aan een VSV? Dan is deze vragenlijst voor jou bedoeld.

Wat levert het op?

VSV’s waarbij de vragenlijst is ingevuld door de voorzitter en tenminste twee personen per beroepsgroep, kunnen een rapport op maat ontvangen. Bovendien maken ze kans op vijftig gratis
e-learnings Rookvrije Start.

De Taskforce gaat de uitkomsten gebruiken om praktische hulpmiddelen te ontwikkelen en VSV’s gericht te kunnen ondersteunen bij het verder ontwikkelen van stoppen met roken beleid.

Klik hier om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Meer informatie over het onderzoek en hoe de Taskforce Rookvrije Start omgaat met persoonsgegevens vind je hier.

Bron: Taskforce Rookvrije Start
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten