Nieuwsbericht

Monitor Stoppen met Roken live

Op 7 februari 2019 geplaatst door

De monitor “Stoppen met roken” is online. Deze monitor, ontwikkeld door het Trimbos-instituut en Taskforce Rookvrije Start, richt zich op de verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s). Door het invullen van een aantal vragen wordt de stand van zaken in kaart gebracht rondom stoppen-met-roken-begeleiding. Op deze manier krijgen de afzonderlijke VSV’s en de Taskforce zicht op verbeterpunten, waarmee de partijen de komende jaren aan de slag kunnen. De uitkomsten gebruikt de Taskforce om praktische hulpmiddelen te maken en VSV’s gericht te kunnen ondersteunen bij het verder ontwikkelen van stoppen-met-roken-beleid.

Deze monitor bestaat uit een vragenlijst, die opgesplitst is in twee onderdelen.

  1. een vragenlijst voor degene die goed op de hoogte is van het beleid en de organisatie van het VSV. In deze vragenlijst staan bijvoorbeeld vragen over beleidsafspraken op VSV-niveau.
     
  2. een vragenlijst voor alle geboortezorgprofessionals in het VSV, zoals verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en kinderartsen. De vragen in deze lijst gaan onder andere over gespreksvoering met aanstaande ouders en doorverwijzing.

Klik hier om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Meer informatie over het onderzoek en hoe we omgaan met uw persoonsgegevens vindt u hier.

Wanneer bij een VSV voldoende geboortezorgprofessionals meedoen, kan de Taskforce een rapportage op maat maken. Ook verloot de Taskforce onder deze VSV’s 5 X 50 gratis e-learnings Rookvrije Start.

Heb je nog vragen over dit onderzoek? Stuur dan een mail naar Marieke van Aerde (MAerde@trimbos.nl).

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten