Nieuwsbericht

Samen beslissen- denk mee op bijeenkomst

Op 15 januari 2019 geplaatst door

Als geboortezorgverlener wil je graag dat de zwangere en (pas) bevallen vrouw samen met jou beslist over de beste zorg. Hoe kun je haar inzicht geven in de keuzes die zij kan én moet maken tijdens en na haar zwangerschap? Hoe kan je haar inzicht geven in haar situatie, hoe weet je welke uitkomsten van zorg zij belangrijk vindt en hoe maak je dit inzichtelijk? Waar heb je als zorgverlener behoefte aan?

Denk mee en maak je wensen kenbaar op dinsdag 29 januari.

BUZZ (project Bespreken Uitkomsten Zwangerschap met de Zwangeren) en Babyconnect organiseren van 18.00-20.00 uur een interactieve bijeenkomst over samen beslissen en de Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte. (Locatie: BCN Utrecht CS) Meld je aan via: info@carecodex.org.

Voor meer informatie: https://bit.ly/2Ckulm1

Over BUZZ

In het BUZZ-project willen we zwangeren en (pas) bevallen vrouwen een beter inzicht geven in de voor haar relevante keuzes en uitkomsten tijdens en na haar zwangerschap, zodat zij geïnformeerd kan beslissen over haar zorg. Hiervoor gebruiken we de Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte (gebaseerd op de ICHOM Standard Set). De set bestaat uit een aantal vragen over uitkomsten van zorg en de ervaringen van de vrouw. De vragen worden op vijf momenten tijdens en na de zwangerschap aan de cliënt voorgelegd. De cliënt en de zorgverlener bespreken de uitkomsten tijdens het consult. Op die manier wordt het voor de cliënt en de zorgverlener mogelijk samen te beslissen over de beste zorg. In 2019-2020 wordt deze vorm van uitkomstgerichte zorg in zes pilot regio’s ingevoerd. De focus ligt in eerste instantie op het primaire proces, maar de resultaten kunnen o.a. ook gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering van zorg. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten