Nieuwsbericht

Aankondiging Monitor Stoppen Met Roken voor VSV’s

Op 19 december 2018 geplaatst door

Hoe begeleidt u als geboortezorgprofessional ouders die roken tijdens de zwangerschap?
Stimuleert uw VSV de samenwerking rond stoppen met roken begeleiding?

Het Trimbos-instituut ontwikkelt momenteel samen met de Taskforce Rookvrije Start een monitor Stoppen Met Roken (SMR-)begeleiding van (aanstaande) ouders. Deze monitor richt zich op de verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s). Door middel van het invullen van een aantal vragen wordt de stand van zaken in kaart gebracht rondom SMR-begeleiding. Op deze manier krijgen de afzonderlijke VSV’s en de Taskforce zicht op de verbeterpunten waar de partijen de komende jaren mee aan de slag kunnen.

Deze monitor bestaat uit: 1- een vragenlijst voor degene die goed op de hoogte is van het beleid en de organisatie van het VSV en 2- een vragenlijst voor alle geboortezorgprofessionals in het VSV, zoals verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en kinderartsen. In de eerste vragenlijst staan bijvoorbeeld vragen over beleidsafspraken op VSV-niveau. In de tweede vragenlijst gaan de vragen onder andere over gespreksvoering met aanstaande ouders en doorverwijzing. Het online invullen kost ongeveer tien minuten. Het Trimbos gaat op verschillende manieren proberen om zoveel mogelijk VSV’s te laten deelnemen aan de monitor.

Bent u verbonden aan een VSV en bent u bereid de vragenlijst in te vullen?

Geef uw naam, e-mailadres en het VSV dan door aan Marieke van Aerde, MAerde@trimbos.nl.

Wij sturen u dan in januari 2019 de link naar de vragenlijsten. VSV’s die deelnemen, krijgen een rapportage op maat, waarin de situatie van de eigen VSV vergeleken kan worden met de landelijke situatie.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Klinisch verloskundige

het email adres zoals hier opgegeven is niet geldig zegt mijn outlook?

met groet Astrid Schelvis

a.schelvis@zgt.nl

Home Home
Actueel
Overzicht VSV'sKennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten