Nieuwsbericht

Bijeenkomst VSV’s en IGO’s over programma Babyconnect

Op 13 september 2018 geplaatst door

Afgelopen maandag 10 september organiseerde Babyconnect een bijeenkomst voor VSV’s en IGO’s. Hierbij legde Dorine Veldhuyzen, programmamanager van het samenwerkingsprogramma, uit dat Babyconnect bezig is om tot een landelijke aanpak te komen voor digitale informatieuitwisseling. Deze aanpak moet geboortezorgprofessionals helpen om integrale geboortezorg verder vorm te geven binnen hun regio en hen in staat stellen efficiënter (en minder foutgevoelig) te werken.

 

De cliënt bepaalt

In de landelijke aanpak is de stem van de cliënt het belangrijkst (gevolgd door de wensen en eisen van zorgverleners). Om dit te verduidelijken liet Dorine twee filmpjes zien over het belang en de rol van de cliënt:

 

 

Handig om te weten:

  • Er een website van Babyconnect (www.babyconnect.org) is waar uitgebreide informatie te vinden is over het programma? Op deze site vind je o.a. blogs en antwoorden op veelgestelde vragen, die we blijven aanvullen met relevante en actuele informatie.  
  • Je je kunt aanmelden voor gebruikersgroepen om mee te denken over waar digitale gegevensdeling aan zou moeten voldoen. Er zijn vier groepen: cliënten/patiënten, zorgverleners, zorgorganisaties en statistiekbeheerders. Voor meer info klik hier>>>
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: College Perinatale Zorg
Functie: Communicatieadviseur
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten