Nieuwsbericht

Update NPS

Op 7 mei 2018 geplaatst door

Zoals in de CPZ-nieuwsbrief van april jl. vermeld, heeft het CPZ Zorginstituut Nederland (ZiN) een brief gestuurd met het verzoek de NPS terug te trekken en/of niet verplicht te stellen. Deze brief is mede ondertekend door de Federatie van VSV’s. Inmiddels heeft ZiN geantwoord dat het de relevante partijen in de geboortezorg vrij staat om vóór 1 juni 2018 een ander meetinstrument aan te bieden of de formulering van de huidige NPS-vraag aan te passen. Je vindt het complete antwoord van ZiN in de bijlage.

Op dit moment werken de tripartite partijen (Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en beroepsverenigingen) samen om ZiN tijdig een gezamenlijk voorstel te doen.

Desondanks is de kans groot dat de tijd te kort is om voor de gestelde termijn een gezamenlijk voorstel te doen. Als dat het geval is, dan blijft de door ZiN verplichte NPS van kracht. Zodra hier meer bekend over is, zullen wij dat via de nieuwsbrief laten weten.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, dan kunt je contact opnemen met Marian Hoekstra, tel. 030-3073590 of via marianhoekstra@collegepz.nl.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Programma Transitie Geboortezorg - TAskforce
Functie: Communicatieadviseur
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten