Nieuwsbericht

Preconceptiezorg op hét congres voor de volksgezondheid (NCVGZ, 10 april)

Op 12 maart 2018 geplaatst door

Gezond zwanger zijn levert gezondheidswinst en maatschappelijke winst op. Om hiervan te profiteren is het belangrijk dat gemeenten samenwerken met geboorteprofessionals.

Dat is het thema in de sessie 'Winst met een gezonde start' uit de track Langer gezond leven op het NCVGZ op 10 april.  Aandacht voor preventie al voor de geboorte kan de gezondheid van de jeugd en toekomstige volwassenen bevorderen en hun vraag naar zorg verminderen. Om dit doel te bereiken is samenwerking nodig tussen gemeentelijke professionals en professionals uit de geboortezorg. In deze sessie krijgt een gemeente zicht op welke winst te behalen is als zij zich actief richten op (kwetsbare) zwangeren. En we bieden beiden, geboorteprofessionals en gemeenten, handvatten om de samenwerking te vergemakkelijken.

Over Langer gezond leven op het NCVGZ
Vraag aan mensen wat ze het belangrijkste vinden voor zichzelf en hun naasten en de overgrote meerderheid antwoordt: leven in goede gezondheid. Een lang, gezond leven is ook van groot belang voor de vitaliteit en veerkracht van onze samenleving als geheel. Een belangrijke maatschappelijke opgave. Dat is de reden dat ZonMw op deze dag heeft gekozen voor dit thema.

Wat hebben we voor jou in petto op de 10de april? We starten zoals jij en ik ook ooit begonnen zijn: bij het begin. Wat is de maatschappelijke winst die we kunnen behalen met gezond zwanger worden en zijn? Welke preventieve maatregel zijn er effectief voor een gezonde start?  En later? Hoe stimuleren we volwassen een gezonde leefstijl te omarmen en daarna ook vol te houden? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gezond oud wordt?

Over het NCVGZ
Het Nederlands Congres Volksgezondheid is al meer dan 15 jaar hét toonaangevende congres op het gebied van de public health. Op 10 april is het zover. Die dag wordt optimaal gevuld zodat je jouw ideale dag kunt samenstellen! Werken & co-creëren, kennis delen en ontmoeting staan centraal.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.ncvgz.nl

       

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten