Home Handreiking vormgeven Integrale Geb…

Handreiking vormgeven Integrale Geboortezorg Organisatie – SiRM

Deze handreiking is opgesteld door SiRM en bedoeld voor goed samenwerkende en georganiseerde VSV’s die overwegen een IGO te vormen en voor bestaande IGO’s die de samenwerking beter willen inrichten of de IGO willen professionaliseren. Het geeft veel achtergrondinformatie die overzichtelijk in thema’s is ingedeeld. Zowel beleidsmatig als voor operationele onderwerpen. Er zijn veel links opgenomen waarop je door kunt klikken naar websites waaronder Kennisnetgeboortezorg. Een aantal verwijst naar de toolkit  integrale bekostiging en daarom is het handig om de handreiking en de toolkit te zien als complementerende bronnen. Het is een gebruiksvriendelijke tool, maar mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Margreet Vroomen en/of Marleen Kruijt.

Je kunt de handreiking downloaden of bladeren in onderstaande versie. Klik op verschillende onderwerpen voor verwijzingen en meer informatie.

klik hier om te openen en/of te downloaden

Aan de hand van vijf thema’s die bijdragen aan goede samenwerking wordt je meegenomen en verwezen voor inspiratie, handreikingen en tools. Deze thema’s zijn:

  • Elkaar beter leren kennen
  • Gezamenlijke doelen opstellen
  • Samen zorgpadverbeteringen vormgeven
  • Bewust nadenken over wie welke functie vervult
  • Iedereen betrekken en informeren