Home Handreiking versterken samenwerking…

Handreiking versterken samenwerking geboortezorg – SiRM

Deze handreiking opgesteld door SiRM bevat informatie, handvatten en tips voor het verbeteren en professionaliseren van de samenwerking in de regio. De handreiking is bedoeld voor regio’s die hun netwerksamenwerking willen versterken, maar geen IGO zijn of willen worden. Het geeft veel achtergrondinformatie die overzichtelijk in thema’s is ingedeeld. Zowel beleidsmatig als voor operationele onderwerpen. De handreiking bevat veel links waarop je door kunt klikken naar websites waaronder Kennisnetgeboortezorg. Een aantal verwijst naar de VSV toolkit en daarom is het handig om de handreiking en de VSV toolkit te zien als complementerende bronnen. Het is een gebruiksvriendelijke tool, maar mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Margreet Vroomen en Marleen Kruijt-de Ruijter

Je kunt de handreiking downloaden of bladeren in onderstaande versie. Klik op verschillende onderwerpen voor verwijzingen en meer informatie.

Klik hier om te openen en/of te downloaden

Aan de hand van vijf thema’s die bijdragen aan goede samenwerking wordt je meegenomen en verwezen voor inspiratie, handreikingen en tools. Deze thema’s zijn:

  • Elkaar beter leren kennen
  • Gezamenlijke doelen opstellen
  • Samen zorgpadverbeteringen vormgeven
  • Bewust nadenken over wie welke functie vervult
  • Iedereen betrekken en informeren