Activiteit

Congres: De eerste 1000 dagen

05 april
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Congres

Op 5 april organiseert de Vereniging Arts en Leefstijl een congres over ‘De eerste 1000 dagen’. Met de eerste 1000 dagen wordt de tijd tussen de bevruchting en pakweg de tweede verjaardag van een kind bedoeld. De effecten van voeding en leefstijl in deze periode op de kans op chronische ziekten later in het leven zijn indrukwekkend! De groeiende aandacht voor leefstijl, demedicalisatie en de Gecombineerde Leefstijlinterventie onder huisartsen maakt dit een zeer actueel en relevant thema. Niet alleen wetenschappelijk bewijs vanuit verschillende hoeken (o.a. biologie, voortplantingsgeneeskunde, verloskunde, gynaecologie en kindergeneeskunde) zal je verbluffen.

Er is ook vol op aandacht voor discussie omtrent het bereiken van de doelgroep en de vraag bij wie de verantwoordelijkheid van de 1000-dagen zorg ligt, uiteraard rekening houdend met maatschappelijke, sociale en ethische ontwikkelingen. Daarbij staat een praktische insteek centraal. Wat kun je morgen direct in je eigen spreekkamer met deze informatie doen? Die vraag beantwoorden de (internationale) sprekers de hele dag door. De plenaire lezingen worden verzorgd door: Tessa Roseboom, Régine Steegers, Annemieke Hoek, Marcel van de Berg, Eline van de Beek, Lucilla Poston, Jaap Seidell en Hafez Ismaili Mhamdi.

Het nascholingsaanbod is dit jaar erg breed, om je een indruk te geven zijn er onder andere bijdragen over: het preconceptieconsult, gezonde voeding voor zwangeren, leefstijl en vruchtbaarheid, hyperemesis gravidarum, diabetes gravidarum, het vaginaal microbioom, stoppen/niet beginnen met roken, smaakontwikkeling, kinderobesitas, borstvoeding, voedselintroductie, de moeilijke eter en early life stress. Voor het volledige programma en om je in te schrijven, ga naar: www.artsenleefstijl.nl/congres2019

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home Home
Actueel
KennisbankConsortiaCPZ TaskforcePreventie
Over CPZ
Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten