Home Vacature Senior Beleidsadviseur

Vacature Senior Beleidsadviseur


Het College Perinatale Zorg (CPZ) is een landelijke netwerkorganisatie, opgericht door Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. Het CPZ zet zich in voor integrale zorg en preventie rond zwangerschap en geboorte. Samen werken we aan de best mogelijke start voor elke zwangere, elk kind en elk gezin.
Het CPZ heeft een bestuur dat bestaat uit zeven bestuursleden voorgedragen door de diverse beroepsverenigingen en brancheorganisaties in de geboortezorg. Dit bestuur wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. Het CPZ beschikt over een bureau dat bestaat uit circa 12 medewerkers en een directeur. Het CPZ is per direct op zoek naar een kundige en enthousiaste

Senior Beleidsadviseur voor 24- 36 uur


Functie-inhoud

 • Vanuit de visie op Integrale Geboortezorg ontwikkelen van, adviseren op en sturing geven aan meerdere (complexe) trajecten van het CPZ binnen het thema Zorgstandaard Integrale Geboortezorg;
 • Ondersteunen veld bij implementatie van deze zorgstandaard;
 • Verbinden en verspreiden van kennis en goede voorbeelden rond bijvoorbeeld cliëntparticipatie;
 • Zelfstandig ontwikkelen van kaders en plannen en het zorgdragen voor draagvlak en de uitvoering hiervan;
 • Proactief samenwerking zoeken met netwerkpartners, landelijk en in de regio, en regie voeren op de landelijke en regionale verbinding van landelijke en regionale ontwikkelingen.


Functie-eisen

 • Tenminste academisch werk- en denkniveau en aantoonbare meerjarige relevante werkervaring;
 • Ervaring als geboortezorgprofessional met daarmee verworven kennis op het gebied van de inhoud, organisatie en bedrijfsvoering in de geboortezorg;
 • Geboren netwerker met een relevant geboortezorgnetwerk met uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Kennis van relevant beleid, wet- en regelgeving van de geboortezorg zijn een pré;
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring als beleidsadviseur in een landelijk politiek en dynamisch speelveld is een pré;
 • Zelfstandige, zelf startende en resultaatgerichte teamplayer met een praktische hands on mentaliteit, die op flexibele wijze – ook met tegenwind – koers houdt en stressbestendig is;
 • Signalering van relevante ontwikkelingen in het veld en deze vertalen naar landelijk beleid met draagvlak vanuit de deelnemers.


Wat bieden wij?


Het CPZ biedt een informele, prettige werkomgeving in het hart van de transitie naar integrale geboortezorg. De functie betreft een jaarcontract dat bij goed functioneren en beschikbare (subsidie)middelen zicht geeft op verlenging. Het salaris bedraagt op fulltime basis minimaal € 4.413, – en maximaal € 6.636, – (FWG 70, CAO Ziekenhuizen). Daarnaast ontvangt u een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33 % conform de CAO Ziekenhuizen.

Meer informatie?


Meer informatie over het CPZ vindt u op www.kennisnetgeboortezorg.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met Dineke Moerman, directeur via 030-2739786 of mailen vacatures@collegepz.nl.

Reageren?

Graag ontvangt het CPZ uw CV met motivatie uiterlijk vrijdag 28 februari a.s. via vacatures@collegepz.nl. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 02 maart a.s. De vervolggesprekken staan gepland in de week van 09 maart 2020.